• Verkennen | Verhalen | Vormgeven | Verwonderen | Vieren

Wat is de kunst van het ondernemen?

Als ondernemer heb je in ieder geval één groot nadeel. Je kunt maar één ding tegelijk doen. Natuurlijk, een beetje multitasken (denken we) lukt wel, maar in de kern komt het erop neer dat je maar op één plek tegelijk kan zijn en maar één ding echt goed kan doen.

Als je niets uitbesteedt, moet je in principe alles zelf doen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over een website ontwikkelen, logo ontwerpen, teksten schrijven, content maken voor je sociale media, noem maar op. Content en vormgeving, het hoort er tegenwoordig allemaal bij, wat je ook onderneemt.

Creatief pionier

Omdat ik zelf ging ondernemen dacht ik direct aan N35 Creatief om mij te helpen met website en alle toebehoren. Ik kende Martijn Jansman van N35 Creatief een klein beetje. Veelzijdig, eigenwijs, prestatiegericht. Maar hij is meer, heb ik inmiddels gemerkt. Hij is namelijk ook altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, hij is alert op nieuwe kansen, zoekt altijd nieuwe verdienmodellen, hij is een creatief pionier en praat veel en vaak.

Bovendien is er minimaal één ding waar hij in uitblinkt: hij zegt wat hij doet en hij doet wat hij zegt. Dat maakt hem supertrouw, aan zichzelf, aan zijn komaf, aan zijn normen en waarden, aan zijn competenties. En dan ben je een hele betrouwbare partner in zaken. Heb ik zelf mogen ervaren.

N35 Creatief

De kunst van het ondernemen is ook om mensen om je heen te verzamelen die hetzelfde willen bereiken, maar iets anders kunnen dan jij zelf. Mensen die verschillende kwaliteiten en competenties in huis hebben. Ook dat heeft Martijn goed begrepen. En ik ook. Maar hem lukt het om een aansprekend bedrijf als N35 Creatief te runnen. En dan ben je in mijn ogen een kei van een businessman.

“Ja, duhh, Ria Willemse, dat vertel je natuurlijk alleen maar omdat Martijn nu jouw baas is, nu je werkt voor N35 Creatief.”

NEE, NATUURLIJK NIET! Het is precies de réden waarom ik voor N35 Creatief werk. Al het bovenstaande is namelijk allerminst vanzelfsprekend. N35 Creatief bestaat uit een groep betrokken mensen die geen lege kretologie hanteert, mensen die betrouwbaar zijn, mensen die professioneel zijn in hun werk. Daar wil ik graag bij horen en daar wil ik graag mee geassocieerd worden. Dáárom.

Ria Willemse
Creatieve contentmaker
N35 Creatief

Geef een reactie