Op je strandbedje aan zee wil je misschien wel gedachteloos door je socials scrollen, maar bezig zijn met je bedrijfsaccounts? Nee, dat liever niet. Begrijpelijk natuurlijk, maar ook een gemiste kans! Tijdens de vakantie hebben je potentiële klanten immers óók alle tijd om rustig hun socials te checken. En op die tijdlijn wil jíj staan! Hoe? Geen stress. Met deze tips kom je de zomer door.

Met plannen kom je verder

Als ondernemer is vakantie vaak schaars, dus als het dan eenmaal zover is, wil je ook echt even helemaal loskomen van je werk. Maar uh, wie verzorgt dan de socials? Nou, niemand! Plan je posts lekker van te voren in. Dit doe je makkelijk via tools als Buffer, Later en Hootsuite. Ook de Meta Business Suite kent een plan-functie. Jij geniet lekker van de zon, je social media-accounts blijven gewoon up-to-date. Perfect, toch?

Houd het luchtig

Op vakantie willen we allemaal even loskomen van de dagelijkse sleur. Geen stress, geen gedoe, geen negativiteit. Zorg er dus voor dat je dit gevoel ook op je socials uitstraalt. Haak lekker in op het zomerse gevoel en houd het vooral luchtig, grappig en positief. Die diepgaande posts komen later wel weer.

Focus op mobiel

De meeste mensen checken hun socials via hun telefoon en in de zomermaanden wordt dit alleen maar meer. Je volgers liggen aan het strand, genieten op een festival of struinen door schattige dorpjes. De laptop gaat dus definitief aan de kant. Op mobiel zijn teksten al vrij snel te lang, dus kies in de zomer voor korte, krachtige posts.  

Maak een vakantiepost

Ga je toch liever helemaal offline? Lekker doen, maar verdwijn niet zomaar opeens van de online aardbol. Maak dus een mooie, zomerse posts waarin je aangeeft dat je de komende weken lekker van een welverdiende vakantie gaat genieten én laat je volgers weten wanneer ze je terug kunnen verwachten. Zo weet iedereen waar die aan toe is.

Michelle Wolfkamp
Creatieve taaltopper
N35 Creatief

Geef een reactie