Soms denk je uren na over een paar zinnen en soms bedenk je in een split second een toffe slogan. Snel schrijf ik het dan op of zet ik het in mijn telefoon. Want je bent het zo weer kwijt. Vorige week zaterdag nog. Ik was in onze tuin bezig met blad harken. Voordat ik het wist was ik een halve dag verder, want ik nam nog een deel van de tuin van de buren mee. Het resultaat; blaren op mijn vingers, een stijve rug en koude tenen. Niks gewend hè…

Ik kwam erachter dat bladharken niet mijn grootste hobby was. Maar ondertussen had ik wel mooi een advertentietekst van Hoveniersbedrijf Barrie Dijkman bedacht: “Als bladharken niet je hobby is, dan bel je toch gewoon met Barrie!” En Barrie vond het mooi. En mijn buurvrouw zal wel gedacht hebben: ‘Wat zit Martijn toch elke keer op zijn telefoon te typen!’

Strakke voorzet

Een mooi hulpmiddel om content te maken is een inhaakkalender. Een kalender waarbij je heel overzichtelijk per maand kan inhaken op een feestdag of activiteit. Zelf heb ik sinds april ook een hele uitgebreide versie op onze website staan. Natuurlijk wel een echte Sallandse inhaakkalender met (bijna) alle pure Sallandse evenementen, aangevuld met de landelijke feestdagen en evenementen. Een inhaakkalender is echt een mooi kapstok om pakkende social media berichten te maken. Maar de kunst is om er wel jouw eigen gevoel in te leggen. De kalender is alleen maar een strakke voorzet. Jij moet hem inkoppen!

De Dag van…

Maar tjonge jonge, wat word je dood gegooid met ‘de dag van dit, de dag van dat’. Waar is eigenlijk nog geen dag van? En wie verzint het allemaal? Op sommige populaire dagen wordt wel heel veel gepost. Het viel me echt op tijdens de Dag van de Ondernemer. Toen zag ik zoveel berichten voorbij komen in mijn tijdlijn met de hashtag #dagvandeondernemer. Ik dacht toen wel: ‘Ai! Op deze dag ben je niet meer origineel en sneeuwt je bericht onder in de massa.

Gouden tip

Ik heb een gouden tip voor je. Plaats het bericht een dag eerder. Dan ben je origineel en uniek. “Morgen is het de Dag van de ondernemer. Wat geniet ik nog elke dag van de stap die ik elf jaar geleden heb gezet. Wil je een keer sparren over het ondernemersschap? Je weet me te vinden. Ik wens alle ondernemers heel veel werkplezier morgen!” #lovemyjob #dagvandeondernemer

Kroketje

Het leuke van het gebruik van de inhaakkalender is dat je ook meer te weten komt. Wist jij dat 9 oktober de dag van de kroket is? Ik wel en ik maakte er een leuk bericht voor Catering by Erwin van. “Vandaag is het Nationale Krokettendag. Wat is een kroket toch heerlijk. Lekker krokant en wat is die, altijd net iets te hete vulling, toch lekker. Mmm! Tag een vriend, vriendin of collega met wie jij wel eens een kroketje wilt eten?”

Je ziet het. Content is overall. Uh! Ik bedoel eigenlijk overal. Maar als je volgende maand een social media post van Elco Totaal voorbij ziet komen, dan begrijp je de woordgrap!  Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021 toe.

Martijn Jansman
Creatief Pionier
N35 Creatief


Geef een reactie