Eikenaar Makelaardij Bord
Eikenaar Makelaardij Logo
Eikenaar Makelaardij Visitekaartje

Eikenaar Makelaardij

Logo- en huisstijl ontwikkeling, promotiemiddelen

De klantvraag
“Ik kreeg jullie naam door van een andere ondernemer. Kunnen jullie eens kijken wat je kunt met mijn eigen voorzichtige schetsen om tot een logo te komen?”

De opdracht
Jolande Eikenaar startte in november 2019 haar kleinschalige makelaardij in Salland. Een bewuste keuze om klein te zijn, want Jolande wil elke woning de optimale aandacht geven. Enthousiast als ze is, ging ze zelf aan de slag met het ontwerp voor een logo. Ze kwam bij ons met de vraag om haar schets te digitaliseren en te finetunen. Dat vonden wij net iets te gemakkelijk en na een koffiesessie kregen we akkoord voor een krachtenbundeling. De ideeën van Jolande gecombineerd met onze creativiteit leverde een nieuw logo op. Daarbij hebben we rekening gehouden met de gewenste kleuren zwartblauw en okergeel.

Het beeldmerk is een combinatie van een mooie, strakke en rechte vorm met de letter E van Eikenaar. Door het combineren van deze twee elementen ontstaat een sterk beeldmerk waarin je ook nog eens twee daken ziet. Zo is er connectie met de letter E en de daken, voorzien van een dakraam. Een mooie metafoor voor de makelaardij branche. Het beeldmerk is ook apart te gebruiken.

Als lettertype hebben we voor een minimalistische letter gekozen die het strakke beeldmerk versterkt. De pay-off ‘Gewoon goed in vastgoed’ hebben we kleiner en in de tweede kleur gepositioneerd. Na de goedkeuring op het ontwerp van het logo ontwierpen we in de huisstijl de visitekaartjes, reclame op de tuktuk, het Te Koop bord en diverse advertentiemodellen.
www.eikenaar-makelaardij.nl

De reactie
“Eerlijk gezegd, dacht ik dat ik zelf een leuk ontwerp had gemaakt. Ik was overtuigd dat ik het hierbij zou laten. Martijn heeft me overgehaald en N35 heeft goed geluisterd naar de wensen (“recht toe, recht aan”) van Eikenaar Makelaardij. Als ik minuscule aanpassingen had, werd dit direct opgepakt. Dit is een fijn team dat graag met je meedenkt en je goed begeleidt. Superblij met het eindresultaat!”

Jolande Eikenaar, eigenaar van Eikenaar Makelaardij