van Zomeren Installatiewerken

Nieuw logo ontwerp

De Klantvraag
“Bij de start van ons bedrijf hebben we zelf een logo in elkaar geknutseld. Prima voor de begintijd, maar we zijn nu een jaar verder en het is tijd voor een aanpassing. Kan N35 Creatief dat voor ons verzorgen?

De opdracht
Dat kan altijd, maar we hebben eerlijk gezegd wel een beter gevoel bij het creëren van een nieuw logo. En daar waren ze het wel mee eens. Zoals meerdere bedrijven in deze branche is Van Zomeren Installatiewerken te omschrijven als een no-nonsense bedrijf. Harde werkers en niet lullen maar poetsen, dat werk!

Je slaat dan volledig de plank mis als je een logo creëert met heel veel tierelantijntjes.

Het is juist belangrijk om de kracht van het vakmanschap en het ambacht uit te stralen. Creatief talent Laura van Dartel ging daarom aan de slag met de letters V en Z die in een strakke en stoere vorm zijn gegoten. De lijnen die de Z vormen, geven een speels effect en weerspiegelen het vakmanschap en de snelheid van Van Zomeren.

Aangezien Van Zomeren zelf aangaf wel een iets chiquer logo te willen, hebben wij dat vertaald naar de kleuren zwart, blauw en grijs. De letter V is zodanig weergegeven dat je het ook kunt zien als een ‘vinkje’. In de zin van een ‘job well done’. Het ‘vinkje’ is tevens mooi als teken te gebruiken bij opsommingen op de website of in een brochure. En de VZ is een prima beeldmerk om voor de profielfoto op social media te gebruiken.